Україна повернула контроль над “вишками Бойка” біля Криму, окупованими у 2015 році, — ГУР. ВІДЕО

Україна повернула контроль над так званими “вишками Бойка” — газо- та нафтовидобувним платформами біля берегів Криму в Чорному морі.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки МО України 11 вересня.

Росі окупувала “вишки Бойка” ще у 2015 році, а після початку повномасштабного вторгнення використовувала їх у військових цілях, зокрема як вертолітні майданчики і для розміщення радіолокаційних станцій (РЛС).

Під час унікальної спецоперації під контроль України повернули бурові платформи “Петро Годованець” та “Україна”, а також СПБУ “Таврида” і СПБУ “Сиваш”.

Окрім цього, вдалося захопити запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС “Нева”, що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження й змушений був відступити.

Нагадаємо, наприкінці серпня британська розвідка констатувала, що на Чорному морі точаться бої за “вишки Бойка”.

Читайте також:
Трофейний Мі-8 найближчим часом стане на бойове чергування Повітряних сил, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна