На Чорному морі точаться бої за “вишки Бойка”, – британська розвідка

Між українськими і російськими морськими та повітряними силами точаться бої за стратегічно важливі нафтогазові платформи в Чорному морі між Кримом та Одесою – так звані “вишки Бойка”.

Про це повідомляє в розвідувальному огляді британське міністерство оборони в неділю, 27 серпня.

Аналітики зазначають, що ці платформи не тільки “контролюють цінні вуглеводневі ресурси”, а й, подібно до острова Зміїний, “можуть використовуватися як бази передового розгортання, вертолітні майданчики і для розміщення ракетних систем дальшого радіусу дії”.

Розвідка нагадала, що минулого тижня російський бойовий літак обстріляв український військовий катер, який перебував в районі так званих “вишок Бойка” на північному заході Чорного моря.

“Після повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році Україна завдала ударів по кількох платформах, контрольованих Росією. І РФ, і Україна також періодично захоплювали їх своїми підрозділами”, – констатують спостерігачі.

Читайте також новину річної давності:
Пожежа на вражених ЗСУ “вишках Бойка”: вогонь перекинувся на свердловини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна