Рамзан Кадиров в останні дні перебуває у дуже важкому стані, – ГУР

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що глава Чеченської республіки (РФ) Рамзан Кадиров перебуває в дуже важкому стані.

Про це представник ГУР сказав у коментарі “Укрінформу” 15 вересня.

“Ми можемо підтвердити, що в нього (Кадирова) чергове важке загострення, і він перебуває у дуже тяжкому стані останні кілька днів”, – зазначив Юсов.

У коментарі виданню “Обозреватель” речник військової розвідки також сказав: “Так, справді, є інформація, що воєнний злочинець Кадиров перебуває у важкому стані – наявні хвороби загострились і спричинили такий важкий стан”.

“Інформація підтверджується з різних джерел у медичних та політичних колах. Ідеться не про поранення. Інші деталі потребують додаткових уточнень. Він хворіє давно, і мова про системні проблеми зі здоров’ям. Але останні кілька днів він перебуває у важкому стані”, – сказав представник ГУР.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на чеченську діаспору написали, що Кадиров впав у кому.

Контекст

У березні 2023 року німецьке видання Bild писало, що лідер Чечні, 46-річний соратник Путіна Рамзан Кадиров, імовірно, серйозно хворий. Не в нормі не лише його психічний стан, а й фізичний.

За останні кілька місяців Рамзан Кадиров сильно набрав ваги, має дуже роздутий вигляд, а на відео часто не може розплющити очі.

Як стверджував колишній віцепрем’єр Чечні Ахмад Закаєв, який нині живе в еміграції, у Кадирова — проблеми з нирками, що пояснює його роздуте тіло.

Казали, нібито він привіз до Чечні лікаря з Об’єднаних Арабських Еміратів, бо не вірить медикам у Москві.

Служба безпеки України оголосила Кадирова у розшук у вересні 2022 року. Його розшукують за статтею 110 частина 3 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків) і статтею 437 частина 2 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України. Відтак Кадирову загрожує від десяти років в’язниці до довічного позбавлення волі.

Читайте також:
В ЗСУ створили батальйон тюркських народів – валити режим Путіна-Кадирова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна