“УПЦ МП” перевозить центр своєї “митрополії” з Лаври до недобудованого собору на “Либідській”

Російська православна церква в Україні (так звана “УПЦ МП”) переносить адміністративний центр своєї “митрополії” з Києво-Печерської лаври на територію недобудованого кафедрального собору Воскресіння Христового. Він розташований поблизу станції метро “Либідська” у Києві.

Про це у Facebook розповів речник Генштабу ЗСУ, громадський і церковний діяч, політолог та релігієзнавець Андрій Ковальов 12 вересня.

“Там будуть проводити почергово прийом духовенства і мирян вікарії очільника рпц в Україні Онуфрія Березовського”, – зазначив він.




За словами Ковальова, таке рішення “священоначаліє РПЦ пояснює своїм адептам тим, що нібито влада не пускає нікого до Лаври і митрополія там просто не може працювати”.

Тим часом оточення ватажка “УПЦ МП” Онуфрія Березовського вже переконує його відновити будівництво Кафедрального собору Воскресіння Христового на тлі цього “переїзду”.

“Нехай добудовують собор. Це Богоугодна справа. Всеодно вони цей собор із собою у Росію не
заберуть”, – наголошує Ковальов.

Читайте також:
“Барометр” для прихильників РПЦ: центр підготовки духовної агентури Москви виїздить із Лаври в Голосіївську пустинь, – Ковальов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна