В Україну прибула міністерка закордонних справ Німеччини: обіцяє подальшу підтримку у війні

У Київ з неофіційним візитом 11 вересня прибула очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Це її четвертий візит в Україну з початку повномасштабного вторгення.

За тиждень до Генасамблеї ООН у Нью-Йорку візит міністерки розглядають як жест на знак солідарності.

Як повідомляє Deutsche Welle, Бербок пообіцяла Україні подальшу економічну, військову та гуманітарну підтримку у війні задля захисту від агресії Росії.

“Україна також захищає свободу й всіх нас з величезною мужністю і рішучістю. Так само, як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас”, — заявила вона після прибуття.

Окрім цього, вона заявила про те, що в Євросоюзі готується рішення щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. За її словами, результати судової реформи та законодавства щодо ЗМІ вже видно, проте має також відбутися імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією.

Очільниця МВС Німеччини також наголосила на бажанні тісніше пов’язати європейську енергетичну мережу з українською, і продовженні підтримки урядових та неурядових організацій, які працюють над поверненням незаконно депортованих з України дітей.

Читайте також:
Крани для розмінування і політична підтримка: в Україну прибув глава МЗС Японії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна