Крани для розмінування і політична підтримка: в Україну прибув глава МЗС Японії

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші в суботу, 9 вересня, прибув із візитом до Києва, щоб продемонструвати підтримку Токіо Києву на тлі російської агресії.

Про це в суботу повідомляє МЗС Японії.

Відео прибуття міністра оприлюднило Посольство Японії в Україні.

Це перший візит міністра закордонних справ Японії в Україну від початку повномасштабної війни в лютому 2022 року. Раніше всі інші країни-члени “Групи семи” відправили своїх високопоставлених дипломатів в Україну. Японія стала останньою, хто це зробив.

Йосімаса Хаяші, який минулої неділі вирушив у подорож на Близький Схід і до Польщі, проведе зустріч з українським колегою Дмитром Кулебою та розповість про плани Японії провести конференцію з метою сприяння економічному відновленню України на початку наступного року, повідомили в МЗС Японії.

Міністр також візьме участь у церемонії передачі японських автокранів, призначених для вилучення бомб, що не розірвалися.

“У цьому візиті його супроводжуватимуть представники японських компаній. Ми сподіваємося, що ці компанії матимуть можливість безпосередньо вислухати та спілкуватися з потребами відновлення та реконструкції української сторони, що стане початком поглиблення участі японських компаній у майбутній допомозі у реконструкції України”, — йдеться у повідомленні на сайті МЗС Японії.

“Ми плануємо ще раз повторити. це і продовжує висловлювати непохитну позицію Японії, що ми стоїмо разом з Україною. Крім того, пам’ятаючи про японсько-українську конференцію сприяння економічній відбудові, яку заплановано провести у відповідний час між кінцем цього року та початком наступного року, ми рішуче підтримуватимемо відновлення та реконструкцію України з “унікально японської” перспективи через державний і приватний сектори. Ми плануємо обмінятися думками зі сторонами”, – інформує відомство.

“Крім того, міністр Хаяші як головуючий на зустрічі міністрів закордонних справ G7 закликав якомога більше країн, у тому числі країн Глобального Півдня, підтримати зусилля України для досягнення справедливого та тривалого миру. Ми плануємо пояснити наші зусилля та оголосити, що ми продовжуватимемо ці зусилля в майбутньому”, – сказано в повідомленні.

Раніше цього тижня Хаяші відвідав Йорданію, Єгипет, Саудівську Аравію та Польщу, де провів зустрічі зі своїми колегами та лідерами країн.

Читайте також:
Росія забрала комплекси ППО зі спірних з Японією Курильських островів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна