ПТРК на тракторах: у Пхеньяні відбувся військовий парад з нагоди 75-річчя КНДР, третій за рік

У Пхеньяні відбувся військовий парад з нагоди 75-річчя Корейської Народно-Демократичної Республіки. На ньому був присутній диктатор КНДР Кім Чен Ин разом із дочкою Кім Чжу Е.

Про це 9 вересня повідомляє південнокорейське інформагентство Yonhap.

Це вже третій військовий парад у тоталітарній Північній Кореї у 2023 році.

За даними північнокорейського державного інформагентства KCNA, Кім спостерігав за парадом, який відбувся “з пишністю” на площі Кім Ір Сена. Промову він не виголошував.

На параді були представлені бійці “робітничо-селянської червоної гвардії”, колони мотоциклів та протитанкові ракетні установки, що буксирувалися тракторами. Водночас міжконтинентальні балістичні ракети та інше стратегічне озброєння КНДР, очевидно, не демонструвалися.

На заході була присутня китайська делегація на чолі з віцепрем’єром КНР Лю Гочжуном і запрошені учасники російського військового ансамблю пісні і танцю. Росія цього разу не направила у Пхеньян окрему делегацію.

Центральна радіостанція Північної Кореї повідомила, що лідери Росії та Китаю Володимир Путін і Сі Цзіньпін надіслали Кіму вітання з нагоди річниці держави. Зокрема, Путін у своєму листі висловився щодо розширення стратегічної співпраці між КНДР і Росією в усіх сферах, “щоб сприяти безпеці та стабільності” на Корейському півострові та в Північно-Східній Азії.

Сі підтвердив прагнення китайської сторони та уряду розвивати традиційні дружні зв’язки між Пхеньяном і Пекіном “незалежно від міжнародних і регіональних політичних обставин”.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Кім Чен Ин планує цього місяця відвідати Росію, щоб зустрітися з президентом Росії Путіним і обговорити можливість постачання РФ більшої кількості зброї для війни в Україні.
ЗМІ інформують, що Кім Чен Ин готує угоду щодо постачання зброї для Росії.

Читайте також:
Шойгу з делегацією прибув до КНДР – святкувати 70-річчя закінчення Корейської війни та зміцнити військові зв’язки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна