Наступ ЗСУ змусив росіян змінити систему управління військами, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що наступ Сил оборони України змусив росіян змінити систему управління й командування, а також адаптувати системи РЕБ для захисту від українських безпілотників.

Про це йдеться у звіті ISW за 8 вересня.

“Російські війська внесли помітні зміни в систему командування та управління в Україні з метою захисту командної інфраструктури і поліпшення обміну інформацією, хоча розгортання російських військ, ймовірно, все ще загострює проблеми з горизонтальною інтеграцією”, – сказано в повідомленні.

За даними Центру безпеки і нових технологій (CSET), які наводить ISW, російські війська перенесли штаби за межі досяжності більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти на добре захищених позиціях.

Крім того, вказують експерти, обмеження артилерії РФ спонукають російських військових змінювати “вогневу доктрину”, яка компенсує кількість пострілів їхньою точністю.

У CSET вважають, що російські війська посилили зв’язок між розвідувальними системами й артилерійськими підрозділами для підвищення точності вогню, “оскільки окупанти стикаються зі зростаючими обмеженнями щодо їхньої здатності використовувати масований непрямий вогонь”.

За висновком аналітиків, росіянам не вистачає боєприпасів для ведення “масованого непрямого вогню”. Це пояснюється тим, що окупанти “мають труднощі з транспортуванням великої кількості боєприпасів до лінії фронту і бачать, що ефективність масованих ударів зменшується”.

В огляді вказано на те, що в Королівському інституті об’єднаних служб (RUSI) заявили, що окупанти намагаються покращити сигнали за рахунок ширшого використання сервісів C2 на основі додатків без особливої підготовки.

Так, війська РФ адаптують розгортання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ). За даними RUSI, російські сили розосереджують системи “Поле-21” та розглядають їх як одноразові системи РЕБ, щоб забезпечити широкий захист від ударів українських БПЛА.

Читайте також:
Завуч-артилерист, гібрид “Рапіри” й МТ-ЛБ, розбита церква з царем Миколою ІІ – як виглядає війна 53-ї бригади в селі Первомайське під Донецьком. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна