На Кубі арештували 17 осіб, які вербували місцевих у російську армію

Куба заарештувала 17 осіб за обвинуваченнями у зв’язках з групою торговців людьми, яка заманювала молодих кубинців служити в російській армії на війні в Україні.

Про це пише Reuters.

Раніше цього тижня Гавана виявила, що влада працює над нейтралізацією мережі, яка, за її словами, діяла як на кубинській території, так і в Росії.

“Унаслідок розслідування наразі заарештовано 17 осіб, серед яких внутрішній організатор цієї діяльності”, − сказав представник міністерства внутрішніх справ Куби Сезар Родрігес.

Родрігес зазначив, що лідер угруповання покладався на двох людей, які проживали на острові, щоб вербувати кубинців.

Прокурор Хосе Луїс Рейес заявив, що причетні до скандалу можуть отримати до 30 років ув’язнення, довічне ув’язнення або смертну кару залежно від тяжкості та типу злочинів.

Додамо, що днями українські хакери команди “КіберСпротив” передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm унікальні докази вербування, підготовки та переміщення в Росію для участі у бойових діях проти України цілих підрозділів кубинських найманців – 199 бойовиків-терористів. Великий матеріал про це – за посиланням. 

Читайте також:
Компартія Куби визначилася з новим лідером

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна