На Херсонщині загинув Герой України розвідник Андрій Орлов: яким він був

Герой України, командир групи зі 131-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ старший сержант Андрій Орлов загинув на Херсонщині.

Про це 7 вересня повідомило “Суспільне” з посиланням на речника Полтавського обласного ТЦК та СП.

“39-річний воїн під час виконання завдань розвідки отримав поранення поблизу села Одрадокам’янка Херсонської області. Боєць помер у Бериславській лікарні. Це сталося 6 вересня”, – розповів речник ТЦК Роман Істомін.

10 листопада 2022 року розвідник Орлов підняв державний прапор України над будівлею районної адміністрації в деокупованому місті Снігурівка Херсонської області, після чого указом президента йому було надано звання Героя України.

Як зазначила журналістка Наталія Нагорна, Андрій Орлов був командиром групи “Браво” 131 орб та мав позивний “Сармат”.

Торік він зазнав поранення під час звільнення правобережжя Херсонщини в бою біля села Мала Сейдеминуха.

Президент Володимир Зеленський вітає Андрія Орлова із присвоєнням звання Героя України. Херсон, 14 листопада 2022 року. Фото: пресслужба президента

Про загибель військового написала у Facebook його мама Олена: “Мій Син, моя дитина, моє все… на щиті”.

В іншому дописі мати Героя написала про Росію: “Прокляті всі, всі, хто живе в тій країні!!! І не буде їм прощення! Нікому!”

Родину Героя України Андрія Орлова можна підтримати переказом на картку мами Олени:
5168 7451 0459 6306

Андрій Орлов “Сармат”. Біографічна довідка

Народився 29 жовтня 1983 року в Полтаві.

У 2007 році закінчив Полтавський педагогічний університет.

У 2006—2014 роках працював у міжнародних компаніях, зокрема спеціалістом з навчання персоналу Metro Cash & Carry та менеджером проєкту “Nestlé Україна” в Києві.

Під час АТО у 2014—2016 роках воював у складі батальйону “Донбас” Національної гвардії України на Сході України.

У 2016 році навчався у школі снайперів, служив заступником командира взводу снайперів.

“Він був дуже освіченою, інтелектуальною людиною, дуже розвиненою. Це була моя дитина. Дуже розумний, дуже відповідальний, із відмінним почуттям гумору. Він іще з ліцейських та інститутських часів був учасником команди КВК. Я пишалася. Мені гріх було коли-небудь жалітися на сина”, – розповіла “Суспільному”8 вересня мама Олена Орлова.

Журналісти, з якими спілкувався військовий, згадують його як людину з шаленим драйвом та енергією.

На момент початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну перебував у Багдаді (Ірак), де працював охоронцем в одній з міжнародних компаній, однак розірвав контракт дочасно. Із березня 2022 року брав участь у відбитті російського вторгнення в Україну.

У вересні 2022 року у складі розвідувальної групи Андрій Орлов здійснював вдале коригування вогню артилерії та авіації по скупченню сил противника в районі села Мала Сейдеминуха Бериславського району Херсонської області. Тоді було знищено техніку та особовий склад ворога. Розвідувальна група також вела стрілецький бій із переважальними силами противника. У результаті ворог відступив, під час бою Андрій Орлов зазнав осколкового поранення вуха та шиї.

Андрій Орлов

Після звільнення правобережжя Херсонської області президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 14 листопада 2022 року зазначив, що присвоїв звання Героя України розвіднику Андрію Орлову, який у вересні проявив надзвичайну хоробрість та результативність у боях на Херсонщині. Зеленський розповів, що Орлов після поранення одужав, повернувся на передову і вже 10 листопада 2022 року у складі розвідувального загону брав участь у звільненні Снігурівки – саме він підняв державний прапор України над будівлею районної адміністрації.

Фактично, він став першим військовим, який отримав звання Героя України за звільнення Херсонщини.

Читайте також:
На війні в Україні загинув 22-річний доброволець з Британії Сем Ньюї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна