Україна отримала статус асоційованої держави-учасниці Ініціативи трьох морів

Україна набула статусу асоційованої держави-учасниці Ініціативи трьох морів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“У перший день саміту дискусія концентрувалася передовсім на питанні України. Для наших партнерів війна, яку розпочала росія, стала приводом задуматися про необхідність зміни світових підходів – модернізацію інфраструктури, транспортних систем, забезпечення продовольством, залучення інвестицій у енергетику та інші стратегічні сектори, аби повністю позбутися російської нафти і газу. Партнери закликали нас долучитися до перебудови архітектури регіону, яка є вимогою часу через російську агресію”, – каже перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як наголошується в повідомленні, “і для України, і для країн, які є членами чи асоційованими членами Ініціативи трьох морів, ключовим напрямом спрямування зусиль є розвиток логістики та торгівлі в регіоні. Як наголосила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України, держави, що беруть участь в цій ініціативі, розвивають транспортні спроможності для полегшення експорту з України. А тому, попри війну та регулярні обстріли, торгівля в Дунаї і торгівельні шляхи, які йдуть в порти Румунії, Болгарії, Хорватії і Греції, швидко розвивається”.

Також перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України звернула увагу на необхідність вирішення проблем, які є в торговельних відносинах між країнами. Насамперед йдеться про зняття бар’єрів у торгівлі та відновлення експорту українського зерна та інших культур.

Читайте також:
Україна отримала статус партнера-учасника ініціативи Тримор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна