У ГУР припустили, якою може бути тактика обстрілів нашої енергетики восени-взимку

Росіяни наразі вивчають енергетичні об’єкти, шукають їхні вразливі місця та розташування наших систем протиповітряної оборони, будуть все це аналізувати, щоби вибрати оптимальні маршрути для пусків ракет.

Таку думку висловив у блозі для “РБК-Україна” представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

“Тому тактика та підхід ударів буде залежати від того, наскільки методично правильно противник визначить критичні для нас об’єкти. Це може бути масований удар різними видами озброєння – як безпілотниками, так і ракетами. Це може бути один або ж два-три удари, спрямованих на один об’єкт, щоб його остаточно знищити”, – пише Скібіцький.

“Проте таких масованих ударів, як це було минулого жовтня, листопада, грудня, коли вони випускали по 70-100 ракет одночасно – найімовірніше, вже не буде. Росіяни усвідомлюють, що вони можуть не добитись своєї цілі, а натомість лише виснажать свої запаси, як торік”, – додав він.

Скібіцький підкреслив, що його відомство буде “робити все, щоб захистити наші об’єкти, своєчасно виявити підготовку до ударів і, відповідно, дати рекомендації нашим енергетикам, щоб не допустити серйозних руйнувань”.

Читайте також:
“Противник виробляє нові ракети і покращує цілевказання. Будьмо готові до нової складної зими в енергетиці. Але відіб’ємось!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна