ДБР оголосило Рабіновича в розшук

Державне бюро розслідувань оголосило в розшук співголову забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа ㅡ За життя» Вадима Рабіновича. Його підозрюють у державній зраді.

Про це свідчить сайт Міністерства внутрішніх справ.

Там указують, що ексдепутат переховується від органів досудового розслідування. Датою його зникнення вказано 26 липня. Саме тоді Рабіновичу оголосили підозру. Водночас місце зникнення правоохоронці не зазначили.

Раніше, 1 серпня, Печерський суд Києва обрав Рабіновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Рабіновичу 26 липня оголосили про підозру у державній зраді. При чому повідомляти про це довелося за допомогою скерування в Ізраїль відповідного запиту про міжнародну правову допомогу.

За даними правоохоронців, Рабінович розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію. Зокрема, у своїх виступах та інтерв’ю колишній депутат робив маніпулятивні заяви, що шкодили суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

“Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України”, – зазначили в ДБР.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наприкінці липня 2022 року підписав таємний указ про позбавлення громадянства депутатів Ігоря Васильковського (“Слуга народу”), Вадима Рабіновича (ОПЗЖ), а також Геннадія Корбана та Ігоря Коломойського.

Читайте також:
Печерський райсуд Києва заочно арештував Рабіновича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна