Ще 17 ветеранів та членів родин УБД отримали від держави гранти на розвиток бізнесу

17 переможців дев’ятої хвилі подачі заявок на гранти для ветеранів отримають від держави кошти на старт або розвиток свого бізнесу на загальну суму 6,3 мільйона гривень.

Про це за підсумками цієї хвилі повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, пише “Урядовий портал“.

Загалом від початку ветеранської складової грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 88 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на 32 мільйони гривень (сума одного гранту становить від 250 тисяч до 1 мільйона гривень).

60% із переможців грантової програми — ветерани, які готові займатись підприємництвом або масштабувати вже діючий бізнес та залучати до своєї справи побратимів.

Серед переможців дев’ятої хвилі 11 учасників бойових дій і шестеро членів родин ветеранів.

На грантові кошти переможці планують, зокрема, відкрити пекарню, магазин-кав’ярню, автомийку, салон краси, косметологічну клініку та кабінет естетичної медицини, започаткувати підприємство з виробництва меблів, а також компанію, що виконуватиме підводні роботи.

Окрім того, низка ветеранів отримали гранти на масштабування вже діючого бізнесу — планують модернізувати АЗС, збільшити обсяги випічки хліба та хлібобулочних виробів, виготовлення виробів з граніту та мармуру.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • 250 тис. грн — для ветерана за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн — для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн — для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани.

Гранти у розмірі 500 тисяч та 1 мільйон гривень надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, а решту 70% надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал “Дія” разом із бізнес-планом.

Читайте також:
На форумі “Україна. Захисники. Майбутнє” ветерани-підприємці презентували свої бізнеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.