Росіяни атакували Одещину “шахедами” з нової партії, – речник

Уночі росіяни атакували Одеську область ударними дронами типу “Шахед” із нової партії, ймовірно отриманої з Ірану.

Про це в ефірі каналу “Еспресо” 4 вересня заявила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

“Росіяни обирають невипадково дати атак, вони планують ці операції. А планування відбувається виходячи з наявних сил та засобів. Ми бачили, що перед атаками Одещини відбулася активізація вантажних повітряних перевезень з напрямком Тегеран-Москва, що може свідчити про прибуття додаткової партії “Шахедів”, – зазначила вона.

За словами речниці, ворог намагається нищити цивільну інфраструктуру України за допомогою дешевшого способу.

“На уламках збитих безпілотників ми бачили, що це дійсно наступна партія, яка відрізняється маркуванням. Очевидно, що росіяни економлять ракети. Тому що цей запас поповнювати не так просто й набагато дорожче. Ворог намагається нищити цивільну інфраструктуру за допомогою більш дешевого способу”, – підсумувала Гуменюк.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч проти понеділка, 4 вересня, Росія знову атакувала Ізмаїльський район Одеської області ударними дронами. Сили протиповітряної оборони збили 17 російських дронів, водночас були влучання у припортову інфраструктуру.

Попередньої ночі, проти 3 вересня, російські війська запустили 25 “шахедів” по Ізмаїльському району. Внаслідок обстрілів були влучання в припортову інфраструктуру, пожежа. Двоє людей постраждали.

Раніше – після виходу із зернової угоди – росіяни вже не раз атакували річковий порт на Дунаї та зерносховища ракетами і дронами.

Читайте також:
Кулеба про падіння “шахедів” у Румунії: ми маємо фотодокази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна