Кулеба про падіння “шахедів” у Румунії: ми маємо фотодокази

Україна має фотодокази того, що під час повітряної атаки РФ проти України в ніч проти 4 вересня російські дрони типу Shahed впали на території Румунії.

Про це заявив під час спілкування з журналістами в Києві міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє “Укрінформ“.

“Я думаю, що конкретно в цьому випадку вони (румунська влада) зараз вивчають усі аспекти того, що відбулося. Безглуздо заперечувати, що туди щось впало. І ми авторитетно стверджуємо, з доказами, що це прилетіли дрони Shahed. Ми маємо фотодокази того, що там щось впало”, – сказав Кулеба.

Він висловив думку, що румунська влада вирішила взяти паузу, щоб повністю дослідити ситуацію і зробити висновки.

У цьому контексті міністр закордонних справ зазначив, що “є тенденції щодо намагання не ескалювати інтерпретації тих чи інших подій з боку партнерів, щоб не бути втягнутими у безпосередній конфлікт”.

Водночас для України, за словами Кулеби, абсолютно очевидно, що саме сталося в Румунії.

У нас є фотодокази. Ми готові ними поділитися. Але остаточні висновки робитиме румунська влада. А висновки зробити простіше, ніж потім щось із ними зробити. Через це така надобережна реакція”, – підсумував очільник МЗС України.

Як писала “Новинарня“, раніше в МЗС із посиланням на Держприкордонслужбу повідомили, що вночі з 3 на 4 вересня під час нічної атаки на українські порти на Дунаї російські “Шахеди” впали на території Румунії.

Після цього в міністерстві оборони Румунії заперечили цю інформацію.

“Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв’язку з атакою російських безпілотників, і минулої ночі, і в суботу та неділю, проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї. У жодному з епізодів використані РФ ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії”, – заявили в румунському відомстві.

Читайте також:
За ніч ППО знищила 23 із 32 ворожих дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна