У Балтійському морі відпрацьовуватимуть відбиття атак Росії

Масштабні військово-морські навчання вже 9 вересня розпочнуться в Балтійському морі. Близько 30 кораблів та 3000 західних військовослужбовців відпрацьовуватимуть відбиття можливих російських атак в регіоні.

Про це повідомило Reuters з посиланням на головнокомандувача Військово-морських сил Німеччини Яна Крістіана Каака.

“Ми посилаємо Росії чіткий сигнал про пильність. Надійне стримування повинно включати в себе здатність атакувати”, — наголосив Каак.

Триватимуть навчання два тижні. У них візьмуть участь війська з усіх країн НАТО на Балтійському морі, а також Швеції, США, Канади, Нідерландів, Бельгії та Франції.

Відпрацьовуватимуть десантні операції та удари з моря по суші. У навчаннях використовуватимуть, зокрема, корабель “Меса Верде” завдовжки понад 200 метрів, призначений для транспортування й десантування близько 800 морських піхотинців.

Окрім цього, відпрацьовуватимуть захист морських шляхів через Балтійське море.

“Фінляндія та країни Балтії майже на 100 % залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувальський коридор заблокувати — а це можна зробити легко, оскільки є лише дві дороги й одна залізнична лінія — нам залишаться лише морські шляхи, і саме через них нам доведеться пробиватися”, — зазначив головнокомандувач ВМС Німеччини.

Читайте також:
Залужний на кордоні обговорив зміну стратегії ЗСУ в наступі з генералами НАТО, – The Guardian

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна