Російська посадовиця, яку звинувачують у незаконній депортації дітей, приїхала в окупований Мелітополь

У тимчасово окупований Мелітополь приїхала уповноважена з прав дитини в РФ Марія Львова-Бєлова, яка причетна до незаконної депортації українських дітей і на яку Міжнародний кримінальний суд у Гаазі 17 березня видав ордер на арешт.

Про її приїзд 2 вересня повідомив у своєму телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“В поки що окупований Мелітополь продовжує з’їжджатися всіляка російська нечисть. Сьогодні показовий візит до захопленого міста здійснила так звана уповноважена з прав дитини при президентові Росії Марія Львова-Бєлова. Та сама, на арешт якої разом з Путіним видав ордер Міжнародний кримінальний суд в Гаазі за незаконну депортацію наших дітей”, — написав він.

За словами міського голови, російська посадовиця на камери відвідувала показові навчальні заклади, які Україна реконструювала разом з міжнародними партнерами, а також музичну школу та ЗОШ-15.

“Промивала мізки нашим дітям у фейковій “дитячій раді”, — зазначив Федоров.

31 серпня воєнна злочинниця також відвідала тимчасово окупований Маріуполь. Як розповів очільник міста Петро Андрющенко у своєму телеграмі, Бєлова з маріупольськими дітьми перефарбувала в російський триколор стелу парку “Родина”.

Читайте також:
50 країн світу засудили РФ за депортацію українських дітей у відповідь на спробу Росії запросити на Радбез ООН Львову-Бєлову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна