“Не втомилися!”: пʼять протезованих ветеранів ідуть по Карпатах із брикетами піску, щоб зібрати 10 млн грн для побратимів

Пʼятеро українських ветеранів війни з ампутацією ніг 3 вересня вирушать у піший похід у Карпати, щоб зібрати кошти на свої підрозділи та довести, що вони не втомилися боротися. Ціль збору – 10 млн гривень.

Про це напередодні початку походу, 2 вересня, повідомляє Фонд Сергія Притули – один з організаторів благодійної акції.

Учасники походу – ветерани російсько-української війни з 2014 року. Вони впʼятьох ідуть у похід Чорногірським хребтом Карпат, щоб зібрати кошти на потреби своїх підрозділів: 30-ї механізованої бригади, 95-ї десантно-штурмової бригади, 1-ї танкової бригади ЗСУ, Луганського та Краматорського прикордонних загонів ДПСУ.

“Ветерани подолають близько 50 км горами. На початку маршруту учасники будуть нести на собі по 10 кг додаткової ваги з брикетами піску. З кожним зібраним мільйоном вони скидатимуть по кілограму цієї ваги. Таким чином, люди, які слідкуватимуть за походом, будуть більше залучені в процес та зможуть полегшити і без того складний шлях ветеранів до кінцевої точки”,- зазначають у Фонді Притули.

Ініціатор походу Олександр Швецов вже ходив у благодійний піший похід. Тоді він подолав 100 км та зібрав понад 7 мільйонів гривень на автівки для побратимів. Також чоловік постійно влаштовує безкоштовні поїздки за кордон, де навчає військових з ампутацією ніг знову ходити, стрибати з парашутом та тросом, літати в аеродинамічних трубах тощо.

“Ми хочемо показати всім українцям і нашим побратимам – попри поранення та всі перешкоди, які приніс ворог, життя продовжується. Як і боротьба з окупантом та допомога нашій армії“, — говорить Олександр Швецов. 

Учасники походу: 

  1. Олександр Швецов – мобілізований з 2014 року. У боях під Луганськом отримав тяжке поранення, внаслідок якого переніс ампутацію лівої ноги. Сьогодні Олександр вправно ходить на протезі та передає досвід побратимам, які отримали такі ж поранення. 
  2. Євген Смага – народився та виріс у Чернігові. Коли ворог підійшов до околиць міста, хлопець вступив до лав ЗСУ. У вересні отримав тяжке поранення та втратив ліву ногу. Наразі активно займається важкою атлетикою та виступає на всеукраїнських змаганнях. 
  3. Олексій Бурлаков – мобілізований з 2014 року. У 2019 році  підписав контракт з ДПСУ та служив у Луганському прикордонному загоні. Торік отримав тяжке поранення під час ворожого обстрілу у Кремінній та втратив праву ногу.  
  4. Анатолій Кірда – на момент початку повномасштабного вторгнення працював в Ізраїлі. Тоді ж розірвав контракт з роботодавцем та наприкінці лютого повернувся до Києва. У складі добровольчого батальйону брав участь в обороні Києва. Згодом батальйон увійшов до складу 95 ОДШБ та тримав оборону на Ізюмському напрямку.
  5. Денис Шеренговський – служив із 2014-го до 2016 року. У березні 2023 року мобілізувався до ДПСУ. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. Там внаслідок артилерійського обстрілу і отримав тяжке поранення.

Із собою в похід хлопці беруть одяг, їжу, зарядні станції для техніки й протезів.

Хлопці також беруть із собою український прапор. Його розгортатимуть на кожній подоланій вершині, підпишуть і розіграють після походу. 

Зібрані кошти будуть передані Благодійному фонду Притули для закупівлі та доставки обладнання за запитом п’яти підрозділів.

Реквізити збору: 

LigPay: https://bit.ly/pf-ne-vtomylus 

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/5ipNSyTpy8

Читайте також:
“Наша земля дуже гарна з висоти. Варта того, щоб іти воювати і втратити ноги”

“На чотирьох – одна нога”. Як ветерани війни на протезах піднялися на Говерлу

Команда “Підйом”. Як ветерани з ампутаціями підкорили чотири вершини Карпат за раз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна