Нацполіція отримала понад 93 тисячі телефонних звернень жертв насильства з боку окупантів

виправлено

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України до Національної поліції надійшло понад 93 тисячі телефонних звернень жертв насильства, зокрема сексуального, скоєного російськими загарбниками.

Про це повідомив громадський радник офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної Сергій Ніжинський в ефірі “Українського радіо“.

Він заявив, що вже 203 чи 205 справ офіційно верифіковані Офісом генпрокурора та передані до суду.

“Були випадки, коли було зґвалтування російськими солдатами хлопчиків, на очах у матері й батька. Батьки стали жертвами психологічно, не кажучи вже про саму дитину. Коли з точки зору розваг війська окупантів травмували геніталії чоловіків, дітей і жінок на очах у громади, щоб налякати. Це було на Київщині, це було під Броварами в Ягідному. Це були ті факти, які досить відомі стали”, – розповів Ніжинський.

Радник зазначив, що наразі в Україні працює низка хабів, куди постраждалі можуть звертатися на умовах конфіденційності.

“Це 11 центрів, які були створені протягом року. В основному, на Сході України. Перший був – Запоріжжя, далі Суми, Кропивницький, Київ, багато цих ініціатив було. І це такий хаб, де людина, навіть без звернення до правоохоронних органів, може звернутися за допомогою – гуманітарною, медичною, юридичною, психологічною”, – зазначив він.

Ніжинський додав, що “Україна робить унікальні кроки з точки зору фіксації цих злочинів, з точки зору допомоги постраждалим. Громадський сектор і держава об’єдналися за допомогою міжнародних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН. І з одного боку йде фіксація злочинів. З іншого боку, не чекаючи судових рішень і справедливості, центри вже починають допомагати людям”.

ВАЖЛИВО: новина “Українського радіо” з посиланням на Сергія Ніжинського була нами неправильно інтерпретована. 93 тисячі звернень стосувалися всіх проявів насильства.
Станом на 31 серпня ця новина на сайті “УР” відсутня.

Читайте також:
В Україні офіційно зареєстрований 171 випадок сексуального насильства з боку військових РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна