Доцентка київського вишу називала війну РФ проти України “випереджаючим ударом”. Звільнили, буде суд

Доцентка київського вишу виправдовувала вторгнення РФ і називала війну Росії проти України “випереджаючим ударом”. Справу передали до суду, а викладачку звільнили.

Про це у середу, 30 серпня, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що мешканка Києва виправдовувала збройну агресію РФ проти України, розпочату в 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

“Слідством встановлено, що у березні 2023 року 62-річна доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час проведення навчального заняття в режимі відеозв’язку висловила студентам своє бачення подій в Україні. У своїх висловах уродженка Республіки Білорусь звинувачувала чинного Президента України у непідписанні Мінських угод, що, на її думку, послужило причиною війни, а напад країни-агресора на Україну назвала «випереджаючим ударом». При цьому вона звинувачувала українські війська у «обстрілах Донбасу» упродовж останніх дев`яти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області”, – переповідають в прокуратурі.

У ході слідства свою вину обвинувачена визнала повністю.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
На даний час жінка звільнена з роботи.

Читайте також:
У Києві затримали пропагандиста, який закликав до геноциду українців і терактів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна