У Києві затримали пропагандиста, який закликав до геноциду українців і терактів

В Києві затримали чоловіка, який поширював російську пропаганду, закликав до геноциду, терактів та виправдовував вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомила прокуратура столиці у вівторок, 25 квітня.

За даними слідства, чоловік з квітня 2022 року, через заборонені соцмережі поширював повідомлення та матеріали, у яких виправдовувалась збройна агресія РФ проти України.

Підозрюваний у своїх дописах підтримував та популяризував дії країни-окупанта, поширював російські фейки, закликав до геноциду українців та стверджував, що “українці самі у всьому винні”. Також він називав “справедливою декомунізацією” знищення усіх українських ТЕЦ. Підозрюваний перебуває під вартою.

У квітні 2023 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного за обвинуваченням у поширенні інформації, яка містить виправдовування, правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Судовий розгляд наразі триває.

Чоловікові оголосили про підозру за 6-ма статтями Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 15 років за ґратами з конфіскацією майна.

Читайте також:
Доцент з кримського вишу закликав до геноциду українців – оголошена підозра за чотирма статтями ККУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна