Баканов зареєстрував ФОП і планує здавати житло в оренду

Колишній голова Служби безпеки України Іван Баканов у квітні 2023 року відкрив ФОП. Головним напрямом своєї діяльності експосадовець визначив надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Про це йдеться в розслідуванні “Громадського” “Контора”: таємниці Івана Баканова”.

Також Баканов може займатися науковою та технічною діяльністю, консультуванням з питань комерційної діяльності, рекламою, дослідженням громадської думки, бухгалтерським обліком і аудитом.

Крім того, ексочільник СБУ може надавати правові послуги, що цілком логічно після отримання ним 27 червня адвокатського свідоцтва (№ 4224).

За даними журналістів hromadske, після звільнення з посади очільника СБУ 18 липня 2022 року Іван Баканов продовжує мешкати у своєму будинку в передмісті Києва, а вільний час присвячує грі у футбол. Тренується ексочільник СБУ у футбольному комплексі «Динамо».

На телефонні дзвінки та повідомлення журналістів “Громадського” експосадовець не відповів.

Зазначимо, Івана Баканова звільнили влітку 2022 року на підставі 47 статті дисциплінарного статуту — «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

Утім, Державне бюро розслідувань не розслідує жодної справи щодо Баканова, а результати внутрішньої перевірки його дій є засекреченими.

За словами депутата та члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергія Рахманіна, Івана Баканова двічі запрошували на засідання комітету — до і в процесі його звільнення.

«Він не знайшов часу до нас завітати і відповісти на наші питання в будь-якій формі», — сказав Рахманін у коментарі hromadske.

Читайте також:
Ексглава СБУ Баканов став членом Ради адвокатів Полтавщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна