Завтра у Києві попрощаються із пілотом “Джусом”, який загинув в авіакатастрофі на Житомирщині. ЧАС, МІСЦЕ

У Києві 29 серпня попрощаються із льотчиком Андрієм Пільщиковим на позивний “Джус”, який загинув унаслідок зіткнення українських літаків на Житомирщині.

Про це повідомила його дівчина Меланія Подоляк 28 серпня.

Церемонія прощання відбудеться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ об 11:00.

“Попрощатися з Джусом та підтримати його маму і близьких можна буде завтра, об 11:00, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у місті Києві за адресою вулиця Микільсько-Слобідська, 5”, – написала Меланія.

Дівчина також оприлюднила фото імпровізованого меморіалу біля муралу “Привид Києва” у столиці.

Читайте також:
Ігнат: Ви навіть уявити не можете, як “Джус” хотів літати на F-16 та скільки для цього робив

Як писала “Новинарня“, 26 серпня з повідомлень у соцмережах стало відомо, що в авіакатастрофі на Житомирщині загинув льотчик-винищувач МіГ-29 ПС ЗСУ позивний “Джус” Андрій Пільщиков.

Спершу повідомлялося про ймовірне зіткнення двох МіГів та загибель двох пілотів, проте згодом із джерел у Збройних силах стало відомо, що внаслідок зіткнення двох L-39 загинули троє льотчиків.

ДБР розслідує причини катастрофи.

За даними з джерел “Новинарні“, Командування Повітряних сил на прохання колег загиблих не хотіло повідомляти про трагедію саме в День авіації, який відзначається 26 серпня. Офіційне повідомлення планувалося на наступний день, проте після розголосу, вочевидь, відкладати його вже не було сенсу.

Читайте також:
Будуть зʼясовані всі обставини авіакатастрофи з “Джусом” на Житомирщині, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.