Посольство РФ у ПАР опублікувало мапу з українським Кримом

Посольство Росії в Південно-Африканській Республіці опублікувало у твіттері карту з потенційними новими членами БРІКС, на якій Крим визнано українською територією.

Допис розміщено на акаунті Russia in South Africa в соцмережі X (Twitter) у понеділок, 28 серпня.

Так, російське посольство в ПАР запостило мапу з країнами, які можуть стати членами БРІКС у 2024 році, і на ній окупований Росією Крим є частиною України.

“Реальність нового багатополярного світу”, – так підписало посольство РФ мрію про розширення БРІКС (скорочено від Brazil, Russia, India, China, South Africa).

Пізніше допис видалили, але “Українська правда” зберегла скріншот:

Цьому передувало те, що 22-24 серпня Південно-Африканська Республіка приймала саміт БРІКС – Бразилії, Росії, Індії, Китаю й ПАР. Фізично на саміт цього обʼєднання приїхали лідери чотирьох країн. Президент Росії Володимир Путін не приїхав, бо йому загрожує арешт у звʼязку з виданим у березні Міжнародним кримінальним судом ордером.
Головним підсумком цієї зустрічі стало рішення про розширення об’єднання: 24 серпня лідери країн БРІКС ухвалили рішення запросити Аргентину, Єгипет, Іран, Ефіопію, ОАЕ і Саудівську Аравію стати повноправними членами коаліції.

Читайте також:
Україна підписує угоду з компаніями, що зайдуть до Криму після звільнення. Зеленський назвав охочих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна