Україна підписує угоду з компаніями, що зайдуть до Криму після звільнення. Зеленський назвав охочих

У середу, 23 серпня, Україна підпише перший документ з компаніями, які готові зайти до Криму одразу після деокупації півострова Збройними силами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відкриття третього саміту Кримської платформи.

Низка потужних міжнародних брендів уже заявили про готовність розпочати свій бізнес у Криму. Серед них: готельні мережі, авіакомпанії, банківські бізнеси, IT-компанії, промислові та енергетичні компанії. Таким чином Крим стане частиною глобальної економіки.

“Сьогодні ми робимо перший крок. Сьогодні ми підписуємо перший документ з компаніями, які готові зайти до Криму після України. Це відкритий документ, відкритий для приєднання інших чесних бізнесів”, – заявив Зеленський.

Серед тих компаній, які готові інвестувати у Крим, зокрема: Ryanair; Royal HaskoningDHV; SkyUp; JoinUp; Vodafone; Luxoft; Genesis; Ribas Group; Okko; Lifecell; Fozzy Group; Hyatt Ukraine; Nokia.

Нагадаємо, перший установчий саміт “Кримської платформи” відбувся 23 серпня 2021 року. У ньому взяли участь 47 іноземних держав і міжнародних організацій. Другий – 23 серпня 2022 року в онлайн режимі за участю представників 59 країн та міжнародних організацій.

Читайте також:
День прапора в Криму: партизани зійшли зі стягом на гору Шаан-Кая

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.