“Це не сталінізм. Але якщо є докази, людина має бути за ґратами”: Зеленський хоче прирівняти корупцію до держзради на час війни

Президент Володимир Зеленський ініціює зміни до законодавства України, згідно з якими під час воєнного стану корупцію буде прирівняно до державної зради.

Про це він у показаному в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” увечері в неділю, 27 серпня, інтерв’ю Наталії Мосейчук.

“Законодавцю України (тобто парламенту – “Н”) буде запропоновано мої пропозиції щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час, я думаю, це допоможе”, – зазначив Зеленський.

“Ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не перекручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий кричущий випадок. Ми повинні запроваджувати системні речі”, – додав президент.

За його словами, відповідні пропозиції можуть надійти до Верховної Ради вже “в найближчий тиждень”.

На думку президента, така ініціатива буде дуже серйозним інструментом, щоб ніхто і не думав про корупційні дії.

“Але це не розстріл, це не сталінізм. Це якщо є докази, то людина повинна бути за ґратами”, – пояснив він.

При цьому, відповідаючи на питання про боротьбу з корупцією, президент відзначив, що в нього “немає дуже багато часу на те, щоб займатись деталями, бо є дійсно дрібниці”.

“Я не можу боротися з бруківкою кожного міста”, – зауважив Зеленський.

На запитання, чи готовий він почати боротьбу з корупцією зі своєї власної команди, президент заявив:

“У мене немає “своїх” чи “не своїх”. Є чесна людина або нечесна. Якщо є докази, що людина нечесна, я звільняю таких людей“.

Читайте також:
Правоохоронці влаштували масові обшуки у військкоматах та ВЛК- корупція майже у всіх регіонах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна