Правоохоронець з Хмельниччини за $2,5 тисячі обіцяв допомогти в ухиленні від мобілізації – ДБР вручило підозру

Працівники Державного бюро розслідувань викрили правоохоронця з Хмельницької області, який обіцяв військовозобов’язаному за 2500 доларів “вирішити питання” з мобілізацією.

Про це інформує пресслужба відомства 24 серпня.

Співробітники ДБР за сприянням внутрішньої безпеки Нацполіції викрили правоохоронця з Хмельницької області та його спільника. Вони брали у громадян кошти за допомогу в ухиленні від мобілізації, посилаючись на свої зв’язки у районному центрі комплектування.

Вартість такої “послуги” становила 2,5 тисячі доларів.

Зловмисників викрили на спробі “вирішити питання” чоловіка, який уже пройшов військово-лікарську комісію та отримав повістку про прибуття на відправлення у військову частину. За попередньою інформацією, правоохоронець був присутнім під час вручення першої повістки, яку чоловік отримав на роботі, та вирішив на цьому трохи заробити.

Обох фігурантів затримали “на гарячому” під час одержання частини хабаря.  Їм оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України). Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Спільникам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також перевіряється можлива причетність до цієї схеми співробітників центру комплектування.

Читайте також:
Голову ВЛК Житомирщини затримали на хабарі – організувала “бізнес” на ухилянтах

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна