Президентка Угорщини приїхала на Закарпаття

Президентка Угорщини Каталін Новак приїхала на Закарпаття, де зустрічається з представниками місцевої влади.

Про це у вівторок, 22 серпня, повідомили в Закарпатській обласній військовій адміністрації.

Як зазначається, Новак приїхала у прикордоння напередодні третього Міжнародного саміту Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня. Про її візит було відомо заздалегідь.

Президентка Угорщини зустрілася з керівництвом ОВА, облради, Берегова та району. Обговорили результати і перспективи посилення транскордонного співробітництва, зокрема й тих проєктів, які започаткували вже після повномасштабного вторгнення РФ.

Як зазначають в ОВА, це гуманітарна допомога, підтримка українських біженців і вимушених переселенців на Закарпатті, літній відпочинок для українських дітей в Угорщині тощо.

Також Новак зустрінеться з представниками церкви, поспілкується з родиною одного з етнічних угорців, що загинув, захищаючи Україну, та дітьми з багатодітних сімей.

Після цього президентка Угорщини вирушить до Києва на саміт Кримської платформи.

Це другий її візит за час повномасштабної війни після першого приїзду до Києва 26 листопада 2022 року на Міжнародний саміт з продовольчої безпеки.

Читайте також:
Президентка Угорщини в Києві назвала “очевидною” відповідальність Путіна за війну в Україні й закликала до переговорів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна