Путін вірить у насильство – тому він і слабший: Зеленський виступив перед парламентом Данії

Український лідер Володимир Зеленський у понеділок, 21 серпня, виступив перед парламентом Данії (Фолькетингом). Там його зустріли гучними оваціями. Глава держави подякував за надані країною протикорабельні ракети “Гарпун”, а також за іншу військову бронетехніку та дрони.

Його виступ транслювала пресслужба президента.

Зеленський заявив, що всі сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть. За його словами, у такому разі міжнародне право вже не вдасться реанімувати і кожна з демократій світу може стати мішенню. Однак, наголосив Зеленський, Україна вистоїть.

“Зараз російське зло б’є болем і смертями по українських містах і селах і відкрито говорить, що Україною не обмежиться. Потім після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. Я впевнений, що ви чуєте це з Москви. Всі сусіди України під загрозою, якщо Україна не вистоїть” – сказав він.

Фото: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen via REUTERS

Зеленський підкреслив, що кремлівський диктатор Володимир Путін, віддавши наказ про своє вторгнення, вірив “лише у довжину колон своєї бронетехніки, у силу вибухів російських ракет, що жорстокість здатна переписати історію континенту. Він вірив у насильство і саме тому він слабший”.

“Повномасштабне російське зло зараз відходить під ударами тих, кого Росія завжди лише зневажала і зневажаючи помилялась. Але люди зараз не помиляються, коли зневажають її, таку Росію, яка поширює зло, яка хоче насильством підмінити закон”, – сказав він під час виступу.

Зеленський також висловив подяку Данії за допомогу в процесі відбудови України вже зараз.

В рамках візиту до Данії запланована також зустріч подружжя Зеленських з королевою Маргрете, а також з кронпринцем та його дружиною. Після полудня також очікується виступ Зеленського на сходах Фолькетингу перед представниками громадськості.

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський здійснив візит до Швеції, за тим до Нідерландів і Данії.

Амстердам офіційно пообіцяв передати Києву 42 винищувачі F-16, а Копенгаген – 19 таких літаків.

Читайте також:
Зеленський після візиту в Данію поїде до Греції на саміт щодо Балкан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна