Днями Кабмін ухвалить рішення щодо призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, – посол

доповнено

Кабінет Міністрів України ухвалить остаточне рішення щодо призупинення безвізового режиму з державою Ізраїль найближчими днями.

Про це повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в коментарі місцевому радіо, передає “Інтерфакс-Україна” 21 серпня.

“Якщо уряд України прийме рішення про призупинення безвізового режиму з Ізраїлем, це буде дія, направлена проти уряду, а не проти людей чи представників релігійних громад. Остаточне рішення ще не прийнято, але буде прийнято у найближчі дні”, – сказав дипломат.

Посол нагадав, що така ініціатива почала розглядатися після різкого збільшення кількості депортацій українських біженців з Ізраїлю.

За словами Корнійчука, українські біженці мають проблеми в Ізраїлі від самого початку російської агресії.

“Коли наші біженці, головно жінки та діти, приїжджають до Ізраїлю, а їдуть вони до друзів та родичів у пошуках прихистку, то перше з чим вони стикаються – у них забирають паспорт, довго утримують в аеропорту для бесіди, 5-10 годин. Після чого близько 10% українців відмовляють у в’їзді. Це неприйнятно! Окрім того, Ізраїль став єдиною країною, яка від початку війни Росії проти України ввела електронні візи для українців!” – сказав посол.

Він додав, що висловлює позицію української влади, адже президент Володимир Зеленський заявляв про міграційну проблему й вимагав вирішити її негайно.

“Якщо буде стояти питання за мене, то це право президента відкликати посла назад до Києва. Такого рішення по мені немає. Обов’язок уряду України – піклуватися про своїх людей і не дозволяти утиски прав українців”, – зазначив посол.

В’їзд громадян Ізраїлю до міста Умань Черкаської області буде заборонено, і Україна припинить дію угоди про скасування віз з Ізраїлем, якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться, ідеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Посольства України в Ізраїлі у фейсбуці.

Нагадаємо, 11 серпня зі ЗМІ стало відомо, що Україна планує припинити безвіз з Ізраїлем та виключити його з “Рамштайну”.

Читайте також:
“Жінки та діти сплять на підлозі – ситуація кричуща”: посол розповів, як українців депортують з аеропортів Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна