Під час операції на лівому березі Дніпра загинув 22-річний Богдан Сенюк – пластун і спецпризначенець

В російсько-українській війні загинув пластун, тернополянин Богдан Сенюк “Багдад”. 22-річний чоловік загинув 6 серпня, під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра.

Про це повідомили у “Пласті”.

Сенюк Богдан вступив до Пласту у квітні 2012 року. Був гуртковим “Тамплієрів” 13 куреня ім. Олекси Довбуша в Тернополі, брав участь у багатьох акціях та мандрівках, серед яких “Стежками Героїв” та “День пластуна”.

Народився в Івано-Франківську, а згодом сім’я переїхала до Тернополя. Здобував вищу освіту у Львівському університеті ім. І.Франка за спеціальністю історії та археології. Спеціалізувався на періоді середніх віків. Диплом бакалавра захищав в м. Сєвєродонецьк, коли вже був у війську. Належав до ГО “Традиція та порядок”.

З початком повномасштабного російського вторгнення пішов до війська. У складі тактичної групи “Реванш” був кулеметником, брав участь у боях за Київщину. Згодом воював в Бахмуті, Сєвєродонецьку, на Херсонщині. В боях отримав легку контузію.

В жовтні 2022 року перейшов до іншого спеціального підрозділу.

13 березня 2023 року був нагороджений відзнакою за бойові заслуги від головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Сержант Андрій Кузьмич так пригадує побратима:

“Бездоганний смак. Брав від життя все, палко його любив. Амбітний і красивий. Був одним з найкращих кулеметників свого підрозділу. Багдад ніколи не давав задню, він багато мріяв, хотів потрапити в Африку і побачити світ. Історик, він тямив спорядженні середньовічних піхотинців, сам практикував поєдинки в обладунках. Християнин і спражній друг. Прорвався зі Львова до Києва у перші дні війни, коли більшість їхала в зворотньому напрямку. Йому б в кіно зніматись, головні ролі грати”.

Читайте також:
На війні загинув пластун, воїн 3-ї окремої штурмової бригади Василь Дорошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна