На війні загинув пластун, воїн 3-ї окремої штурмової бригади Василь Дорошенко

У російсько-українській війні поліг пластун, військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади Василь Дорошенко “Палладін”.

Про смерть воїна повідомили на Facebok-сторінці “Пласту”.

Василь Дорошенко народився у селі Тязів 21 квітня 1995 року. Після школи вступив до Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу, навчався за спеціальністю “Фінанси та кредит”. Закінчив його у 2013 році.

Згодом Василь Дорошенко продовжив навчання на історичному факультеті Українського католицького університету. У 2021 році здобував юридичну освіту у “Львівській політехніці”. Хлопець любив подорожувати автостопом та читати.

До “Пласту” вступив 29 вересня 2014 року. З 2015 до 2017 був виховником рою “Динозаврики”, інструктором ройової вмілості “Актор”. У 2016 році приїхав братчиком до гніздового табору “Прайм”, що відбувався в селі Уніж Городенківської громади. У серпні 2017 року був комендантом ройового табору “Маленькі дикуни”.

Василь Дорошенко 5 Василь Дорошенко 4 Василь Дорошенко 3 Василь Дорошенко 2 Василь Дорошенко 1
<
>

Окрім того, Василь Дорошенко брав участь в археологічній експедиції у національному історико-археологічному заповіднику “Ольвія” у Миколаївській області.

“Свій новацький рій перевів в юнацтво до 49 куреня УПЮ імені Івана Миколайчука 19 грудня 2017 року. На це переведення приїхав спеціально з Польщі, щоб встигнути на сходини. Це стало для всіх великим сюрпризом”, — йдеться у дописі.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну воював у складі 45-ї окремої артилерійської бригади Збройних сил України. З лютого 2023 року був бійцем 3-ї окремої штурмової бригади.

Василь Дорошенко воював під Бахмутом. У травні 2023 отримав поранення. Пройшов лікування та реабілітацію і знову повернувся в стрій.

13 серпня 2023 року “Паладін” загинув у бою з військовими РФ.

Соцмережі рясніють спогадами друзів про Василя:

Читайте також:
У боях за Україну на Херсонщині загинув визначний пластун Тарас Гаврилишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна