У боях за Україну на Херсонщині загинув визначний пластун Тарас Гаврилишин

У війні за Україну загинув військовослужбовець 45-ї артилерійської бригади ЗСУ, відомий львівський пластун Тарас Гаврилишин на псевдо “ТТ”.

Про це повідомляє “Пласт” у фейсбуці.

“Друг ТТ в перші дні повномасштабного вторгнення, разом з іншими побратимами з куреня “Чорноморці”, зголосився добровольцем до лав Збройних сил України. Відбував службу у 45-й окремій артилерійській бригаді ЗС України. На початку листопада героїчно загинув, захищаючи Батьківщину на Херсонщині”, – сказано в повідомленні.

Тарас Гаврилишин  закінчив географічний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка. Займався прокладанням гірських туристичних маршрутів, був гідом по Карпатах. Останні кілька років професійно займався будівництвом сучасних човнів різних типів.

До Пласту Гаврилишин долучився в 1997 році у Львові. Належав до куреня “Чорноморці”, активно пластував та не припиняв працювати з юнацтвом до останніх днів.

“ТТ відрізняється такою рисою серед інших, як справедливість. Завжди стане на захист людей, що зазнають несправедливості. В роботі має холодний розум та гаряче серце!” — так відгукуються про нього друзі та пластові побратими.

Тарас був учасником, а згодом комендантом десятків крайових таборів та вишколів, одним із головних інструкторів морського пластування, зокрема у вітрильництві, водному мандрівництві, піонірці, картографії, самозарадності. Юнацтво та товариші кажуть, що в цій сфері йому не було рівних”, – розповідають у Пласті.

Гаврилишин входив до залоги козацької чайки “Спас”, організовував пластові походи Чорним морем у Стамбул та вишкільні походи по Дніпру. Нагороджений медаллю 100-річчя прапора ВМС ЗС України.

“Ми втратили друга ТТ – винятково багатогранну людину, в якій поєднувались сила і ніжність, відвага і любов, сміливість і спокій… Непересічного, активного, надзвичайно життєрадісного друга, який надихнув своїми вміннями у практичному пластуванні ціле покоління юнаків та юначок. І з перших днів вторгнення не вагаючись пішов використовувати ці вміння для перемоги. “Відступати ми не будемо”, – так говорив він, усміхаючись.
Українське Чорне море було так близько. Тепер Тарас там, в Останньому Рейсі. Серед Чорноморців попередніх поколінь, які загинули за Україну. Ми сумуємо, та у їхньому товаристві точно стало веселіше… Доброго вітру у Вічній Плавбі, друже!” – йдеться в дописі на ФБ-сторінці Морське пластування.

Тарас Гаврилишин

Прощання з героєм відбудеться у Львові з елементами пластових церемоніалів та традицій Морського пластування. Дату і час буде повідомлено згодом.

Читайте також:
Скайлер Грегг – шостий американець, який загинув за Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна