Відсутність значних успіхів ЗСУ в наступі – результат стратегії США та дебатів Заходу щодо поставок зброї, – Болтон

Відсутність значних успіхів України у наступі є результатом стратегії Сполучених Штатів, яка спрямована лише на запобігання російській окупації. Президент Джо Байден повинен активніше працювати над перемогою України.

Про це заявив колишній радник президента США з національної безпеки (2018-2019 рр.) і експосол в ООН (2005-2006 рр.) Джон Болтон, пише The Wall Street Journal 13 серпня.

На його думку, невдачі ЗСУ на полі бою під час наступу та успіхи окупантів в обороні мають спільну причину – повільне та нестратегічне надання військової допомоги Заходом.

“Безперервні дебати про те, чи постачати ту чи іншу систему озброєнь, постійний страх, що Росія переросте у війну проти Організації Північноатлантичного договору, і час від часу бряцання ядерною зброєю Кремля вселили в західні столиці паралізуючу обережність”, – зауважив колишній радник президента.

Окрім того Болтон вважає, що такий боязкий і безсистемний підхід адміністрації Байдена до надання допомоги Україні порушив і громадську підтримку США.

“Байден посилив цю проблему, наполягаючи на тому, що війна ведеться навколо вільсонівських абстракцій демократії та авторитаризму. Принципи Вільсона ніколи не мотивували більшість американців. Є переконливі аргументи на користь того, що допомога Україні відповідає нашим стратегічним інтересам, але президент їх не наводить. І він, і Дональд Трамп підривають підтримку допомоги республіканцями”, – стверджує він.

Болтон наголосив, що ця нерішучість – “результат успішного стримування Кремля, а не американської стратегічної необхідності. Немає доказів того, що Росія має звичайний військовий потенціал, щоб загрожувати НАТО, або має бажання завдати ядерного удару”.

Колишній радник президента США закликав Білий дім змінити цю стратегію.

Він наголосив, що українські війська можуть досягти більшого успіху, але Вашингтон має внести корективи у свої стратегічні помилки за останні 18 місяців, якщо хоче зміцнити внутрішню підтримку України у США та відродити і розширити антиросійську коаліцію.

“Настав час рухатися”, – підкреслив Болтон.

Читайте також:
Снаряди для ППО, патрони, Javelin і ракети TOW – у новому пакеті озброєнь для ЗСУ від США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна