Снаряди для ППО, патрони, Javelin і ракети TOW – у новому пакеті озброєнь для ЗСУ від США

Вашингтон виділяє Києву новий пакет допомоги на суму 200 мільйонів гривень. До нього увійдуть снаряди для систем ППО, артилерії, обладнання для розмінування та протитанкові можливості.

Про це в понеділок, 14 серпня, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає журналістка The Wall Street Journal Вів’єн Салама.

Блінкен розповів, що новий пакет допомоги Україні надається за механізмом Presidential Drawdown Authority, який дозволяє передавати зброю з американських запасів.

“Щодня Росія вбиває українське цивільне населення та знищує цивільну інфраструктуру, водночас перетворюючи на зброю голод і сприяючи глобальній продовольчій нестабільності шляхом руйнування цивільних портів і зернової інфраструктури України”, – сказав держсекретар США.

У Пентагоні уточнили, що до нового пакета допомоги увійшли:

  • додаткові боєприпаси для систем Patriot HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм, а також 120-мм танкові боєприпаси;
  • ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та інші;
  • 37 тактичних транспортних засобів для перевезення обладнання, 58 причепів для водної техніки;
  • понад 12 мільйонів патронів для стрілецької зброї;
  • обладнання й системи для розмінування, снаряди для розчищення перешкод і запчастини для ремонту техніки.

Блінкен додав, що військова підтримка України триватиме доти, доки Росія не припинить війну, забравши війська з української території та припинивши жорстокі напади.

Читайте також:
США відкриті до навчань українських пілотів на F-16 на своїй території, але разом із Європою, – Кірбі
Abrams для ЗСУ: у США назвали терміни доставки перших танків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна