Abrams для ЗСУ: у США назвали терміни доставки перших танків

Американські танки Abrams, імовірно, можуть з’явитися на полі бою в Україні у вересні цього року.

Про це у четвер, 27 липня,  пише Politico.

Вашингтон планує у серпні відправити декілька Abrams до Німеччини, де техніка пройде остаточну модифікацію. Після завершення цього процесу танки будуть відправлені ​​в Україну у вересні.

“Прибуття цих танків найближчими тижнями додасть новий смертоносний вимір до озброєння України, оскільки її війська намагаються прорвати міцну російську оборону вздовж лінії фронту, яка простягається на сотні миль. Незважаючи на те, що останніми днями українські війська трохи просунулися на одному з напрямків, повільно проходячи крізь щільні мінні поля та ворожі окопи, вони перебувають під сильним вогнем артилерії та авіації”, – йдеться у матеріалі.

Перша партія Abrams включатиме від 6 до 8 танків, пише Politico. Загалом США планують відправити 31 танк, що дорівнює одному українському батальйону.

“Ми, безумовно, працюємо над тим, щоб доставити їх в Україну якнайшвидше”, – сказав виданню речник Пентагону полковник Мартін О’Доннелл, відмовившись обговорювати конкретні терміни.

Повідомляється, що перед тим, як українські військові зможуть розпочати експлуатацію танків, вони мають завершити курс навчання тривалістю приблизно 10 тижнів на армійській базі Графенвер у Німеччині. За словами чиновника Пентагону, це навчання українці планують завершити у серпні.

Читайте також:
USAID передасть Україні 9 дронів Skydio для документування воєнних злочинів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна