Імовірно, Кремль більше не фінансує групу “Вагнера”, – британська розвідка

Приватна військова компанія “Вагнер” намагається економити на зарплатні своїм воякам через фінансовий тиск – такий висновок робить розвідка Великої Британії в огляді 13 серпня.

“Група Вагнера, ймовірно, рухається до процесу скорочення та реконфігурації, головним чином для того, щоб заощадити на витратах на заробітну плату персоналу в період фінансового тиску”, – йдеться в дописі у твіттері міноборони Сполученого Королівства.

Аналітики відзначають, що  після невдалого бунту в червні 2023 року російська держава виступила проти інших бізнес-інтересів власника “Вагнера” Євгенія Пригожина. Існує реальна можливість, що Кремль більше не фінансує групу, зазначають британські дослідники.

“Якщо російська держава більше не платить “Вагнеру”, то найбільш вірогідним платником є білоруська влада”, – зазначено в огляді.

Однак такі витрати є потенційно небажаним виснаженням скромних білоруських ресурсів.

Читайте також:
Вийшовши в Білорусь, “вагнери” могли залишити важку техніку регулярній армії РФ, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна