Вийшовши в Білорусь, “вагнери” могли залишити важку техніку регулярній армії РФ, – британська розвідка

Бойовики російської “Групи Вагнера” після невдалого путчу прибули до Білорусі переважно без важкої техніки, отже, могли передати її силам міноборони РФ.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міністерства оборони Великої Британії в неділю, 30 липня.

Згідно з оглядом, із середини липня щонайменше кілька тисяч військовослужбовців “Вагнера”, імовірно, розташувалися у військовому таборі в селі Цель під Осиповичами. Британські аналітики зазначили, що на супутникових знімках у таборі “вагнерівців” у Целі виявлено приблизно 300 наметів і 200 транспортних засобів.

Більшість помічених транспортних засобів – це вантажівки та мікроавтобуси з невеликою кількістю бойових броньованих машин.

Здатність “Вагнера” утримувати важку техніку та засоби забезпечення, як-от повітряний транспорт, будуть ключовими факторами його майбутньої боєздатності, констатували британські аналітики.

“Залишається незрозумілим, що сталося з важкою військовою технікою, яку “Вагнер” використовував в Україні. Існує реальна можливість, що цю техніку змушені були повернути російським військовим [регулярної армії]”, – зазначено в огляді.

Читайте також:
Уже 12 колона “вагнерів” зайшла в Білорусь: пригнали 5 бронеавтомобілів і не тільки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна