Наші досягли тактичного успіху на півдні. Маляр розповіла, що ускладнює просування ЗСУ

На півдні українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це інформує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 7 серпня.

“На напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області наші воїни досягли тактичного успіху та, закріплюються на досягнутих рубежах”, – заявила вона.

Маляр зазначила, що окупанти серйозно укріплюють свої оборонні рубежі. А наші оборонці зараз стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот –
це суттєво ускладнює просування.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджував основні зусилля на ведені оборони.

“Продовжував обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовував баражуючи боєприпаси “Ланцет”, здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення південно-східніше Новоданилівки та східніше Роботине Запорізької області”, – додала заступниця Резнікова.

530-та доба повномасштабної війни 

За минулу добу на фронті відбулося 50 бойових зіткнень.

Наші воїни знищили приблизно 540 російських солдатів, 7 танків, 8 бойових броньованих машин, 12 артилерійські системи, 4 РСЗВ, 1 засіб ППО, 28 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 18 крилатих ракет, 10 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, 1 одиниця спецтехніки.

Читайте також:
Сирський показав, як 77-ма бригада нищить розвідувальні станції противника в Бахмуті. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна