Перебиваємо логістику: Storm Shadow уразили два мости до Криму – на Чонгарі та Арабатці

У неділю, 6 серпня, Збройні сили України завдали ракетних ударів одразу по двох автомобільних мостах, які є важливими логістичними шляхами російських окупантів: Чонгарському, який повʼязує Крим і лівобережну частину Херсонської області, та мосту через протоку Тонка, який зʼєднує місто Генічеськ Херсонської області з Арабатською стрілкою.

Про це повідомляють представники російської окупаційної влади в українських регіонах, інформує “Радіо Свобода“.

Повідомлення про це міститься також у телеграм-каналі Страткому ЗСУ.

Як  заявив окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов, на Чонгарському автомобільному мосту є пошкодження дорожнього полотна. Постраждалих немає. Аксьонов стверджує, що “було одне влучання” а ще частину ракет нібито збили.

Водночас російський посіпака Володимир Рогов повідомив, що на Чонгарському мосту “утворилося три пробоїни”, хоча росЗМІ наразі публікують фото лише однієї такої дірки.

Дірка від влучання по Чонгарському мосту

А колаборант Володимир Сальдо, якого окупанти поставили “виконувачем обовʼязків губернатора Херсонської області”, написав, що Чонгарський міст обстріляли “натовськими ракетами Storm Shadow”.

Сальдо також повідомив про обстріл мосту через протоку Тонка. При цьому він стверджує, що загалом ЗСУ випустили по ньому 12 ракет, 9 з яких були збиті.

За словами колаборанта, поранений місцевий мешканець, який проїздив по мосту в момент “прильот”. Також перебито газопровід на тимчасово окупований Генічеськ, який проходить поряд із мостом, “понад 20 тисяч міста залишилися без газопостачання”.

Сальдо також стверджує, що “важливого військового значення міст не має”.

Наслідки влучання по мосту через розрив на Арабатській стрілці

Роботу пропускного пункту “Чонгар”, одного з трьох на межі Криму та Херсонської області, тимчасово припинено, повідомляє “міністерство транспорту” окупованого півострова. “Транспортне сполучення з Кримом відбувається через Чаплинку та Армянськ”, – інформують окупанти.

Попереднього разу Чонгарський автомобільний міст, який використовується для доставки боєприпасів і палива з окупованого Криму російському угрупованню на південному сході України, обстріляли 22 червня.

29 липня внаслідок “прильотів” був пошкоджений також залізничний міст через Чонгар.

Читайте також:
У мережі показали наслідки ракетного удару ЗСУ по Чонгарському залізничному мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна