Держгідрографія України оголосила про військову загрозу для судноплавства в акваторії портів РФ

Україна оголосила про військову загрозу для судноплавства в акваторії російських портів на Чорному морі. Це випливає з прибережного повідомлення “Держгідрографії” – Coastal Warning станом на 5 серпня 2023 року.

“Військова загроза. Акваторія внутрішнього і зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань”, – ідеться в повідомленні на сайті державної установи “Держгідрографія” Державної служби морського та річкового транспорту.

Попередження органу Адміністрації судноплавства випущено 4 серпня до подальшого скасування. Підстава – НД ВМС ЗСУ від 4 серпня.

Раніше Міністерство оборони України оприлюднило заяву, в якій попередило, що всі судна, які з 21 липня прямуватимуть до портів Російської Федерації або окупованих українських портів, можуть розглядатися як такі, що перевозять вантажі військового призначення.

Це сталося після оголошення російської сторони, що було зроблене після виходу РФ із чорноморської зернової угоди: міністерство оборони РФ оголосило, що всі судна, незалежно від прапора, які йдуть до українських портів, із 20 липня Росія розглядатиме як такі, що залучені до військового конфлікту.

Крім того, згідно з попередженням Держгідрографії ДСМРТУ, судноплавство в районах Північно-східної частини Чорного моря і Керч-Єнікальською протокою України заборонено як небезпечне, з 05:00 20 липня 2023 року.

4-5 серпня українські сили вже завдали ударів морськими дронами по великому десантному кораблю “Оленегорский горняк” у бухті Новоросійська (Краснодарський край РФ) та по танкеру “Сиг” у районі Керченської протоки (приблизно за 30 км на південь від Керченського мосту).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна