Ціни на пшеницю рвонули вгору після атаки дронів на Новоросійський порт, – Bloomberg

Ф’ючерси на пшеницю різко подорожчали після того, як Росія закрила порт Новоросійськ для морського руху після атаки безпілотників 4 серпня.

Про це пише Bloomberg у п’ятницю.

“Міністерство оборони Росії повідомило про спробу атаки на військово-морську базу Новоросійськ вночі двома морськими безпілотниками, обидва з яких були знищені. … Ф’ючерси на пшеницю зросли після того, як російська влада закрила порт Новоросійськ для морського руху після атаки безпілотника”, – сказано у повідомленні.

Під час торгів в Азії ціни зросли на 2,6%. Раніше стало відомо, що Каспійський трубопровідний консорціум оголосив про зупинення, додавши, що завантаження нафти на пришвартовані танкери триває, а інфраструктуру КТК не було пошкоджено. Порт також використовується для відвантаження зерна, добрив і вугілля.

Водночас агенство наголошує, що ціни на пшеницю цього тижня впали майже на 10%, а в четвер, 3 серпня, були найнижчими за майже два місяці.

Ф’ючерси на пшеницю стають усе більш нестабільними після того, як РФ атакувала українські морські та річкові порти, одразу після виходу з угоди про дозвіл на поставки українського врожаю через Чорне море.

Атака морських дронів на Новоросійськ

У ніч проти 4 серпня в Новоросійську, що в Краснодарському краї РФ, пролунали вибухи та звуки стрілянини. Військова-морська база у місті зазнала атаки двох морських дронів.

У міноборони РФ стверджують, що нібито “безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів”.

Повідомляється, що атаку нібито відбивали два російські кораблі – “Оленегорский горняк” та “Суворовец”.

Однак згодом стало відомо, що під час нічної атаки морських дронів на військово-морську базу РФ у Новоросійську міг бути уражений великий десантний корабель проєкту 775 “Оленегорський горняк”.

За даними ЗМІ, “Оленегорський горняк” було атаковано дроном СБУ, унаслідок чого він отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання.

У порту Новоросійська вранці в п’ятницю введено тимчасову заборону руху суден.

Варто зауважити, що відстань від контрольованого Україною узбережжя Чорного моря в Одеській області до Новоросійська, огинаючи Крим, – не менше 700 км.

Читайте також:
Уночі в Феодосії було гучно: попередньо, атакована нафтобаза. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.