Штати домовилися з Болгарією та Південною Кореєю постачати ЗСУ боєприпаси. Про це ще говорять з Японією

Сполучені Штати уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про збільшення обсягів поставок 155-мм боєприпасів Україні. Також ведуться переговори з Японією.

Про це пише Financial Times у вівторок, 1 серпня.

Адміністрація Джо Байдена вже кілька місяців знала про виснаження запасів боєприпасів в України та активізувала зусилля, щоб доставити снаряди Києву.

Так, Вашингтон прагне збільшити постачання вкрай важливих для України 155-мм боєприпасів, які використовуються у гаубицях вздовж всієї лінії фронту. Зусилля включають постачання від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі. Також США розраховують протягом наступних двох років збільшити власне виробництво.

За даними американської армії, Штати мають намір виробляти до 90 тисяч боєприпасів на місяць до 2025 фінансового року, порівняно з 24 тисячами зараз і 14 тисячами на місяць до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Для розширення виробництва Америка переоснащує завод у Канаді та будує нову складальну лінію для боєприпасів у Техасі. Нині розглядається можливість запустити виробничі потужності у штатах Айова, Арканзас та Канзас.

Читайте також:
Abrams для ЗСУ: у США назвали терміни доставки перших танків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна