Міноборони Росії заявило про наліт українських безпілотників на окупований Крим

Міністерство оборони Росії заявило про “відбиту” атаку ударних безпілотників ЗСУ на окупований Крим, що сталася в ніч проти 30 липня.

Так, російська сторона заявила про нібито “припинену спробу” удару 25 безпілотниками по об’єктах у Криму.

“Шістнадцять українських БПЛА знищено вогнем засобів ППО. Ще дев’ять – пригнічені засобами радіоелектронної боротьби і, не досягнувши мети, зазнали аварії в акваторії Чорного моря в районі мису Тарханкут”, – йдеться в повідомленні МО РФ, яке цитує проєкт “Крим. Реалії”.

В міноборони країни-агресора заявили, що руйнувань і постраждалих немає.

Перевірити цю інформацію немає змоги. Україна її не коментує.

Варто зазначити, що напередодні російські пропагандисти та “гауляйтер” окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо писали про новий удар ЗСУ по мосту на кримському перешийку в Чонгарі, який нібито було завдано на світанку 29 липня. Судячи з повідомлень ворожих телеграм-каналів, машини з Чонгару розвертали на Армянськ.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що в Козачій бухті Севастополя підірвали склад боєприпасів окупантів. Перед тим велика “бавовна” в Криму трапилася 24 липня.

Читайте також іншу новину цього ранку:
“Нашу башню взорвали!”: Москву атакувала армія дронів. ВІДЕО

Удари по Криму. Контекст

У Криму, починаючи з серпня 2022 року мало не щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по “українських безпілотниках”, “роботою ППО” чи навчаннями військових РФ. Українські війська застосовують дрони – літаючі і надводні, а також нові далекобійні ракети та завдають результативних ударів по логістиці, мостах та поливних і нафтобазах, по військових об’єктах та складах боєприпасів ворога.
Окупаційний “глава Криму” Сергій Аксьонов називав безпілотники основною загрозою для півострова, що став військовою базою росіян. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закритий.

Читайте також:
Буданов знову каже, що ЗСУ скоро будуть в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна