Турки пропонують союзникам ударний надводний катер-камікадзе ULAQ KAMA, що може нести 200 кг вибухівки

Турецький надводний безпілотний катер-камікадзе, що здатний нести до 200 кг корисного навантаження, був презентований на міжнародній оборонній виставці IDEF-2023 у Стамбулі.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Катер-камікадзе ULAQ KAMA створено компаніями ARES Shipyard та Meteksan Defense.

Надводний дрон ULAQ KAMA турецькі виробники представили на тлі успішного використання таких ударних апаратів на морі українськими військами у війні з російськими загарбниками.

“Ми свідомі того, наскільки важливим є безпілотний військово-морський корабель ULAQ Kama для захисту нашої країни, прав та інтересів на морі. Ми спостерігаємо, як сьогодні, так і в минулому, як подібні проєкти дають потенціал на зміну ходу операцій та навіть війни. Ми пропонуємо морський безпілотник ULAQ KAMA як до застосування в нашій країні, так і нашим союзникам, поєднуючи найбільш передові дослідження та наш досвід”, – повідомили розробники та виробники турецького дрона-камікадзе.

Катер завдовжки 6,3 м та завширшки 1,2 м має унікальну форму, що дозволяє йому залишатися невидимим для радарів та електричної оптики. Він може розвивати швидкість до 40 км на годину, має запас ходу 360 км та може виконувати задачі при хвилюванні моря до чотирьох балів. Його вага – 1,3 тонни.

ULAQ KAMA здатен нести до 200 кг корисного навантаження. Цей безпілотник може виконувати завдання як під керівництвом оператора, так і повністю автономно. Окрім знищення об’єктів, призначений для ведення спостереження та розвідки, розповіли представники виробника.

Фото: Укрінформ

Нагадаємо, Україна розробила морський дрон нового покоління MAGURA V5

Читайте також:
Українська компанія пропонує до передзамовлення розвідувальний дрон Mini Shark

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна