Президент ветував закон про виділення 574 млн гривень на добудову музею Голодомору

Музей Голодомору друга черга

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон про виділення 574 млн гривень на добудову Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це йдеться на сторінці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що 27 липня закон (№ 9437) повернуто у Верховну Раду з пропозиціями президента.

Наразі на сайті Ради відсутній текст пропозицій Президента.

Контекст

Як відомо, 13 липня Верховна Рада виділила 574 млн гривень на добудову музею Голодомору, щоб на платформі цього музею провести офіційні заходи до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років.

Законопроєкт доповідав на засіданні ВР депутат від фракції “Слуга народу”, голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Наступного тижня однією з провідних тем для обговорення в соцмережах стали некритичні витрати під час війни – державні тендери та масштабні проєкти. Зокрема, ідеться про доцільність заміни герба на Батьківщині-матері (щоправда, коштом приватних меценатів), про будівництво музею Голодомору, виробництво серіалів коштом держбюджету тощо.

У вечірньому зверненні 20 липня Президент Володимир Зеленський повідомив, що попросив премʼєр-міністра Дениса Шмигаля розглянути питання про ініціювання звільнення міністра культури Олександра Ткаченка. При цьому Зеленський запропонував Шмигалю знаходити позабюджетні кошти на важливі культурні проєкти.

27 липня Рада звільнила міністра Ткаченка відповідно до поданої ним заяви.

Читайте також:
“Ця історія не про Паравознюка!” Після скандалу команда серіалу “Смт Інгулець” відмовляється від державного фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна