Рада відставила Ткаченка з посади міністра культури та інформполітики

Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення з посади міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка.

Про це вдень у четвер, 27 липня, повідомив нардеп Ярослав Железняк (“Голос”).

“Парламент підтримав відставку з посади міністра культури та інформаційної політики Ткаченка Олександра. “За” – 321″, – написав Железняк у телеграмі.

За його даними, питання призначення нового міністра культури сьогодні не стоїть у порядку денному, “і скоріш за все, не буде на цьому тижні”.

Раніше Ткаченко після хвилі критики подав заяву на звільнення за власним бажанням. Відтак колишній керівник медіагрупи “1+1” обіймав посаду міністра культури з 4 червня 2020 року до 27 липня 2023-го.

Нагадаємо, що напередодні профільний комітет Ради не підтримав відставку Ткаченка – “слуги народу”, “Батьківщина” і “За майбутнє” були проти.

Контекст

Нагадаємо, 20 липня Володимир Зеленський закликав до відставки міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка, а також до зменшення некритичних витрат із бюджету у сфері культури.

Минулого тижня однією з провідних тем для обговорення в соцмережах стали некритичні витрати під час війни – державні тендери та масштабні проєкти. Зокрема, ідеться про доцільність заміни герба на Батьківщині-матері (щоправда, коштом приватних меценатів), про будівництво музею Голодомору, виробництво серіалів тощо. А чи не найгучнішою історією стало державне замовлення на виробництво серіалу в жанрі драмеді “Смт Інгулець”.

Прототип одного з головних героїв – скандальний магнат із Кіровоградської області, президент ФК “Інгулець”, неодноразово судимий Олександр Поворознюк, відомий за тим, що 2022 року пішов у тероборону. В описі серіалу на сайті держзакупівель Prozorro.ua вказано, що сюжет “крутитиметься” навколо двох молодих айтівців Максима та Данила, які виїхали з фронтового Харкова в Інгулець. Конкурс вартістю 33 млн грн виграла компанія “Прототип Продакшн” продюсера з каналу “1+1” Юрія Горбунова. Керівником цього каналу був нинішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, на цьому ж каналі зійшла зірка “слуги народу” Володимира Зеленського. Користувачі соцмереж висміяли та різко розкритикували витрати МКІП на подібні серіали, замість підтримки армії.

Читайте також:
Ткаченко озвучив, коли з’явиться тризуб на щиті монумента “Батьківщина-мати”. Метал дає Ахметов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна