Профільний комітет Ради не підтримав відставку Ткаченка

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставки Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики.

Про це в середу, 26 липня, повідомляє пресслужба комітету.

“Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів не підтримав відставку Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Питання про відставку Міністра буде розглядатися шляхом голосування в сесійній залі Верховна Рада України”, – сказано у повідомленні.

“За” проголосували лише Микола Княжицький, Володимир В’ятрович, Гео Лерос і Софія Федина. Проти були представники “Слуги народу”, “За майбутнє”, “Батьківщини”, повідомила депутатка від “Європейської солідарності” Федина.

Нардеп Ярослав Железняк зауважив, що вже було багато випадків, коли перед відставкою профільний комітет не бере на себе пряму рекомендацію, а виносить рішення на розгляд у сесійній залі парламенту.

“Тому це рішення гуманітарного комітету відкриває шлях до винесення питання у залу, у пленарній залі пана Ткаченка звільнять”, — зазначає Железняк.

Контекст

Нагадаємо, 20 липня Володимир Зеленський закликав до відставки міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка, а також до зменшення некритичних витрат із бюджету у сфері культури.

Окремо він звернувся до всіх представників місцевої влади в Україні: “Люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо й правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани – почекають. Спочатку перемога”.

Минулого тижня однією з провідних тем для обговорення в соцмережах стали некритичні витрати під час війни – державні тендери та масштабні проєкти. Зокрема, ідеться і про доцільність заміни герба на Батьківщині-матері (щоправда, коштом приватних меценатів), і про “перекладання бруківки” в Києві тощо. А чи не найгучнішою історією стало державне замовлення на виробництво серіалу в жанрі драмеді “Смт Інгулець”.

Прототип одного з головних героїв – скандальний магнат із Кіровоградської області, президент ФК “Інгулець”, неодноразово судимий Олександр Поворознюк, відомий за тим, що 2022 року пішов у тероборону. В описі серіалу на сайті держзакупівель Prozorro.ua вказано, що сюжет “крутитиметься” навколо двох молодих айтівців Максима та Данила, які виїхали з фронтового Харкова в Інгулець. Конкурс вартістю 33 млн грн виграла компанія “Прототип Продакшн” продюсера з каналу “1+1” Юрія Горбунова. Керівником цього каналу був нинішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, на цьому ж каналі зійшла зірка “слуги народу” Володимира Зеленського. Користувачі соцмереж висміяли та різко розкритикували витрати МКІП на подібні серіали, замість підтримки армії.

Читайте також:
Ткаченко озвучив, коли з’явиться тризуб на щиті монумента “Батьківщина-мати”. Метал дає Ахметов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна