Надія є: Генштаб заявляє про відбиті наступи росіян біля села на Лиманському напрямку

Сили оборони України відбили наступ в районі села Надія Луганської області на Лиманському напрямку.

Про це вранці в п’ятницю, 28 липня, повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передає Military Media Center.

За його словами, українські війська продовжують стримувати наступ росіян на цьому напрямку.

Також речник ГШ підтвердив, що напередодні “під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські воїни звільнили населений пункт Старомайорське Донецької області, закріплюються на досягнутих рубежах”.

При цьому противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районах Рівнополя та Макарівки Донецької області.

Російські окупанти продовжують чинити потужний опір, здійснюють переміщення підрозділів та військ, активно застосовують резерви.

“Разом з тим, на Бахмутському напрямку українські військові ведуть наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. Тривають важкі бої, ворог зазнає втрат, застосовує резерви”, – зазначив Ковальов.

Передісторія

Увечері 25 липня канал DeepState, що формує верифіковану мапу бойових дій та подає воєнну аналітику, підтвердив, що російським військовим вдалося захопити три невеликі села поблизу Кармазинівки на Луганщині, біля межі з Харківською областю: Надія (до війни – 25 жителів), Сергіївка (20) та Новоєгорівка (36).

“По Новоєгорівці інформація, на жаль, підтвердилася. На хвилі хаосу деякі підрозділи відійшли від Надії та Сергіївки, побоюючись оточення. Будь-яка тимчасова втрата – це завжди неприємно, але зараз головне завершити стабілізаційні заходи та провести роботу над помилками”, – ішлося в повідомленні про події на Лиманському і Куп’янському напрямку.

Про просування своєї 15 омсбр на 2 км углиб противника тоді заявляли росіяни.

Наступного дня представник Збройних сил України заперечив повідомлення про нібито захоплення росіянами трьох сіл у Луганській області, поблизу адмінмежі з Харківщиною. “Ми цього не підтверджуємо. Тактична лінія там особливо не змінилася”, – сказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Станом на 28 липня мапа DeepState фіксує зменшення зони контролю росіян у цьому районі, порівняно з 25 липня. Але під окупантами залишаються Сергіївка і Новоєгорівка, тоді як лінія фронту проходить через село Надія.

Села Надія, Сергіївка та Новоєгорівка на мапі DeepState станом на 25-07-23

Читайте також:
ЗСУ звільнили село Старомайорське на Донеччині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна